Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-06@14:54:24 GMT

عمود ۱۰۸۰ و استودیوهای رادیو اربعین

تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۲۱۷۲۱

عمود ۱۰۸۰ و استودیوهای رادیو اربعین

جواد تشکری مدیر رادیو اربعین از دلِ موکب‌ها و شمیمِ بهشت کربلای حسینی روایتی داشته که دوباره حال و هوای پیاده‌روی و راهپیمایی اربعین را برای‌مان زنده می‌کند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، جواد تشکری مدیر رادیو اربعین در یادداشتی با این عبارت «با تلاش رسانه ملی هر زمان که بخواهیم می‌توانیم زائر کربلا باشیم» دلنوشته‌ای از روزِ راهی شدنش به کربلا و ماجراهای عمود 1080 را نوشته و در اختیار خبرنگار تسنیم  قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

او در این یادداشت آورده است: "روز  اول محرم بود که در مسیر محل کارم رادیوی ماشین رو داشتم گوش می‌دادم و با مداحی محمد حسین پویانفر به فکر فرو رفتم، من ایرانم و تو عراقی چه فراقی چه فراقی .....، یعنی امسالم با این وضع کرونا .... بازم مردم از دوری زیارت کربلا رنج خواهند برد؟ غروبشم رفتم خانه پدرم و دیدم او هم غصه دارد و  نگران است که امسال هم دور باشیم از زیارت ارباب ..... اما از همان شب اول شاهد برنامه‌های زنده از کربلا بودیم، انگار که فاصله‌ها خیلی نزدیک شده بود تا بین‌الحرمین و این خودش مرهمی بود بر داغ دل حسینی‌ها."

آن‌قدر این برنامه‌ها به‌ صورت مستمر طی ماه‌های محرم و صفر ادامه داشت که کمتر احساس فراق می‌کردیم و هر شب انگار زائر صحن و سرای قمر منیر بنی‌هاشم و حضرت سیدالشهداء(ع) می‌شدیم و چند صباحی قبل که داشتیم سیاهه‌های حسینیه را جمع می‌کردیم این مطلب بین بچه‌های هیئت مطرح شد و همه اذعان داشتند که در دو ماه محرم و صفر رسانه ملّی به دلیل محدودیت‌های کرونا سعی کرد شبکه‌های مختلف سیما و رادیو را پوشش دهد که اصلاً احساس نمی‌شد که برای رسانه محدودیتی وجود دارد و این نشان از یک همت جدّی در پس پرده این هماهنگی‌ها بود، جلوه این ارتباطات در دهه اربعین کامل مشهود بود. 

یکی از دوستان رسانه‌ای می‌گفت به همت صدا و سیما در کربلا موکب‌های رسانه‌ای برپا بوده همین‌طور بچه‌های صدا و سیما در بین‌الحرمین مستقلاً یک استودیو راه‌اندازی کرده بودند و اسکان اصحاب رسانه و استودیو اجرا در محل همان هتل استودیو مشرف بر حرم بود که شبکه‌های مختلف ویژه برنامه‌های خود را روی آنتن می‌بردند و در صحن عقیله بنی‌هاشم در کنار شارع شهدا و تل زینبیه یک واحد رسانه‌ای مستقل از دفتر سازمان به پخش سخنرانی کارشناسانی همچون حجج‌الاسلام عالی و رفیعی می‌پرداخت.

آن دوستم که تازه از مأموریت رسانه‌ای اربعین عراق برگشته بود، می‌گفت: در مسیر پیاده‌روی اربعین که وارد شدیم در عمود 1080 موکب حضرت فاطمه معصومه(س) هم تقریباً 24 ساعته سیگنال پیاده‌روی برقرار بود، خود امثال ما هم که در ایران شنونده بودیم و او هم تأکید می‌کرد که  رادیو اربعین هم طبق کنداکتورهای مختلف خود معلوم بود که استودیو و تیم‌های جدای مستقر دارد و از همه مهم‌تر اینکه سهم شبکه‌های استانی خیلی خیلی بیشتر شده بود و پا به پای شبکه‌های سیما و شبکه‌های سراسری از این امکانات استفاده می‌کردند.

دوستم می‌گفت در گذر زیارت به سامرا هم دیدم که آنجا هم مثل خود سامرا سیستم ارتباط زنده غریبان منتظر ارتباط با شبکه‌ها هست که هرچند خیلی رونق نداشت اما نفس عمل که امسال برای اولین بار یک واحد سیّار و فرستنده مستقر شده بود قابل تقدیر بود. او می‌گفت اتفاق بسیار نو و جدید که دیدم پخش اینترنتی یک تلویزیون اینترنتی با نام حبیب مختص امام حسین(ع) بود که می‌گفتند قرار است به طور تخصصی برای امام حسین(ع) برنامه پخش کند و این اتفاق می‌تواند به نوبه خود اتفاقی نو و جدید باشد؛ ماهایی که امکان زیارت از نزدیک را کمتر داریم ارتباط دلی برقرار کنیم و هر وقت که اراده کنیم از طریق تلویزیون اینترنتی حبیب زائر باشیم.

این چند سطر را نوشتم تا به نوبه خودم و همه دوستان اهل هیئت و حسینی خودم از تلاش‌های دفتر نمایندگی صدا وسیمای جمهوری اسلامی در عراق و تلویزیون اینترنتی حبیب و رادیو اربعین تشکر و یک خداقوت جانانه عرض کنم."

چند درصد مردم سریال تکراری می‌بینند و چند درصد سریال جدید؟معرفی چهره‌ای نوظهور در سریال امنیتی تلویزیون/ ساسانِ "سرجوخه" کیست؟تاریخچه سریال‌های پلیسی تلویزیون در «سریالیست»/ وقتی تبهکاران تحت تأثیر «تب سرد» گروگان‌گیری می‌کردند!

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رسانه ملی اربعین رسانه ملی اربعین رادیو اربعین رسانه ای شبکه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۲۱۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عمو مسعود باشکوه بدرقه شد

مراسم تشییع پیکر مسعود اسکویی که در میان اهالی رادیو گزارشگران و گویندگان رادیو به صدای خاص معروف بود، از مقابل مسجد بلال صداوسیما برگزار شد.

به گزارش صدای ایران از ایسنا، مراسم تشییع مسعود اسکویی امروز ـ ۱۶ اردیبهشت ماه ـ با حضور اهالی رسانه و ورزش برگزار شد.

مجید ندیری، محمد جهانی، جهانگیر کوثری، مریم نشیبا، مهدی تاج، علیرضا جاوید نیا، محمدرضا منصوریان، حمید استیلی، مهدی شاکری، داورزنی، مناف هاشمی، علی بخشی زاده، پیمان یوسفی، مریم جلالی غلامعلی پیرایرانی و حمیدرضا افتخاری از جمله افراد در حوزه رسانه و ورزش هستند که دقایقی پیش از آغاز مراسم در مقابل مسجد بلال حضور یافتند.

در نخستین دقایق آغازین مراسم، پیکر مسعود اسکویی بر دوش اهالی رسانه و ورزش به مقابل مسجد بلال انتقال و نماز میت بر پیکر این پیشکسوت رادیو خوانده شد.



سپس علی بخشی زاده، معاون صدا در سخنانی گفت: من باورم نمی‌شد بعد از دیدار‌های مکرری که با استاد عزیز داشتیم امروز کنار پیکرش باشیم. به خانواده و همکاران بی‌ادعای رادیو تسلیت عرض می‌کنم. امروز روز سختی است برای اهالی رسانه. رادیو بدرقه می‌کند فردی که به خوشنامی و مردم داری و مهربانی معروف بود؛ مرد مهربان بی تکلف. به حق که استاد بودند. هرآنچه آموخته بودند از پروتکل‌های ورزشی مشتاقانه به و دنبال بروز شدن بود. یکی از بهترین معلم خودمان را از دست دادیم.

او گفت: سوال اینجاست چرا برخی آدم‌ها محبوب می‌شوند، چه رمزی است؛ همه شما و خودممان را دلالت به سوره مبارکه مریم می‌دهم.

بخشی‌زاده سپس به صداقت و پاکی مسعود اسکویی اشاره کرد.

او گفت: در این شرایط بسیار پرکار و پر انرژی بود. دوست داشت پشت میکروفن کار کند و اهل استراحت نبود.



در بخش دیگری از این مراسم محمدشروین اسبقیان، معاون توسعه ورزش در سخنانی گفت: به روح پاک استاد مسعود اسکویی سلام می‌کنم. از طرف خودم و وزیر ورزش و جوانان و رئیس کمیته ملی المپیک و پارالمپیک تسلیت عرض می‌کنم. این اسطوره با صدای دل انگیز سال‌ها گوش‌های ما را نوازش می‌داد. ما در رادیو با صدای این اسطوره و فرهیخته و صاحب نظر زندگی می‌کردیم. این ضایعه را به جامعه ورزش رسانه و به ویژه خانواده و همسر ایشان تسلیت می‌گویم. متاسفانه اهالی رادیو این صدا را دیگر زنده نخواهد شنید. ایشان از جمله کسانی بودند که با صدای گرم خودشان به ورزشکاران و اهالی انگیزه می‌دادند.



محمدرضا منصوریان، مجری کارشناس در سخنانی گفت: شرایط خوبی نداشتم برای سخنرانی، اما دو سه نکته خیلی مهم در مورد آقای اسکویی هست. من و مسعود اسکویی از جمله افرادی بودیم که از تلویزیون به رادیو آمدیم. آقای جبلی نیز به تازگی به صدا و سیما و بخش خبر آمده بودند. در این مسیر نظم و وطن پرستی او ستودنی بود.

او با اشاره به وطن پرستی اسکویی افزود: در اوج اقتدار خیلی‌ها دنبالش آمدند که او را ببرند. می‌گفت من در این آب خاک به دنیا آمدم و در این خاک نیز باید از دنیا بروم.

پیمان جبلی (رییس سازمان صداوسیما) و محسن برمهانی (معاون سیما) نیز از اواسط در این مراسم حضور یافتند.



در بخشی از این مراسم صدای مسعود اسکویی برای حاضران در مراسم پخش شد و دوستدارانش از این پیشکسوت رادیو به واسطه صمیمیت او با اهالی رادیو عمو مسعود یاد کردند.

محمدرضا داورزنی، رئیس سابق فدراسیون والیبال گفت: سه دهه با اسکویی دوست بودیم، اما دو دهه با ایشان نزدیکتر بودیم. بعید می‌دانم در جامعه ورزش مربی ورزشی باشد که نگاه اسکویی به آنها پدرانه نباشد. در نقد و نوع بیانشان کسی را آزرده خاطر نمی‌کرد. با لحن تخریبی صحبت نمی‌کرد و همیشه تبسم داشتند. الگوی خوبی برای همه بودند و امیدواریم دیگران هم از این الگو برخوردار باشند.

وی او با اشاره به ویژگی‌های شخصیتی مسعود اسکویی بیان کرد: در شادی‌ها و قصه‌ها کنار ما بود نه در شادی‌ها احساس غرور می‌کرد و نه در شکست‌ها احساس ناامیدی می‌کرد.



محمد جهانی، از پیشکسوتان رادیو و اولین مدیر رادیو ورزش در سخنانی گفت: از سال ۶۹ که رادیو راه اندازی شد از ابتدا جذب خصلت و ادب ایشان شدم و سپس در راه‌اندازی رادیو با حضور ایشان توانستیم این شبکه را به راه بیندازیم. مردی که در تمام این سال‌ها ندیدم با کسی کج خلقی کند. یک بار با تاخیر به استودیو نمی‌آمد. حتی در روز‌های برف و باران. از خداوند می‌خواهم روح ایشان را در آمش قرار دهد. کسانی که در رادیو کار می‌کنند یاد او را اینگونه نگه دارند که رفتار و کار حرفه‌ای او زبانزد همه بود.

جهانی در پایان خطاب به اهالی ورزش گفت: آقای اسکویی حق زیادی بر گردن ورزش این مملکت دارد، پشنهاد می‌کنم یکی از مکان‌های ورزشی را به نام او کنید.

در ادامه فاطمه نجفیان، همسر مسعود اسکویی متنی را به عنوان قدردانی از اهالی رسانه قرائت کرد و گفت: مسعود در همه زندگی، حرفه و کارش از هیچ تلاشی برای آموزش و ارتقای خود و شاگردانش فروگذاری نکرد انقدر رادیو را دوست داشت که با کمترین توان پشت میکروفن حاضر شود و آغاز سال ۱۴۰۳ را اعلام کرد.

پیمان جبلی، رئیس سازمان صداوسیما در سخنانی با اشاره شخصیت بزرگ مسعود اسکویی گفت: این جلسه امروز در تکریم ایشان رحمت و مغفرت الهی را در بر خواهد داشت چرا که تک تک حاضران شهادت می‌دهند که غیر از بزرگ منشی او چیزی ندیدند. جدای از کار حرفه ای، بزرگ‌منشی اخلاق و تواضع از ویژگی‌های ایشان بود. هیچ گاه چیزی را برای خود نخواست و همیشه در راستای ارتقاء دانش و کار حرفه‌ای قدم برمی داشت.

جبلی بیان کرد: همانطور که از صدای جوان ایشان برمی‌آمد مصداق امیدبخشی و نماد شادی و نشاط بود. از آنجا که آنچه که باقی می‌ماند صداست. صدای ایشان سال‌ها خواهد ماند. در ۸۵ سالگی برنامه تحویل سال را اجرا کردند در ماه‌های آخر سال که در بیمارستان بودند احساس امیدواری می‌کرد که حالش خوب است. علیرغم پیشکسوتی در کنار جوانان کار می‌کرد او که اسوه اخلاق بود.



در پایان پیکر مسعود اسکویی بر دوش اهالی رسانه و ورزش تشییع و به سمت قطعه نام‌آوران بدرقه شد.

مسعود اسکویی، گوینده و مجری کارشناس پیشکسوت شبکه رادیویی ورزش که چندی پیش به دلیل شکستگی ناحیه لگن و پا در بیمارستان بستری بود، صبح روز چهارشنبه (١٢ اردیبهشت ماه) در بیمارستان دار فانی را وداع گفت.

دوستداران ورزش از نسل قدیم گزارش‌های مسعود اسکویی پیشکسوت رسانه‌های ورزشی را در برنامه «ورزش از نگاه دو» تلویزیون از جمله فوتبال به یاد دارند. وی از سال ۶۰ به بعد به رادیو رفت و مسابقات ورزشی را گزارش می‌کرد. مسعود اسکویی قدیمی‌ترین مجری کارشناس و گوینده ورزشی صداوسیما بود که دوره تهیه‌کنندگی برنامه‌های تلویزیونی را در تلویزیون آلمان گذراند و یک سال در شهر‌های زونه گورگ و ماینس با تلویزیون همکاری کرد.

یکی از شاخصه‌های او در اجرا، ارائه گزارش مسابقات ورزشی بدون داشتن نگاه جانبدارانه بود. او همیشه در مصاحبه‌هایش با اهالی رسانه به ریشه‌اش در ایران و عشق به کارش تاکید می‌کرد و همین عشق به مردم باعث شد با اینکه حال مساعدی نداشت، اما سال تحویل پشت میکروفن رادیو نشست تا شنوندگان رادیو ورزش بخش‌هایی از برنامه سال تحویل را با اجرای او بشنوند.

دیگر خبرها

  • رویکرد جدید ارائه خدمات در شهرداری اصفهان/ تقویت خدمات‌دهی در ایام اربعین حسینی
  • عمو مسعود باشکوه بدرقه شد
  • یورش پلیس اسرائیل به دفاتر الجزیره پس از تعطیلی این شبکه
  • افراد حاکم بر تلویزیون سرمایه‌ها را از بین بردند/ گفتگو
  • چهره‌هایی که برای بدرقه گزارشگر سرشناس ورزشی آمدند | از حمید استیلی تا مهدی تاج و...|‌ تصاویر
  • تصاویری از مراسم بدرقه زنده یاد مسعود اسکویی
  • مراسم تشییع پیکر مسعود اسکویی گوینده پیشکسوت رادیو + فیلم
  • مراسم تشییع پیکر مسعود اسکویی گوینده پیشکسوت رادیو
  • حضور پیشکسوتان رسانه و ورزش در مراسم تشییع پیکر مسعود اسکویی
  • تشکیل کمیته‌های مشترک ایران و عراق برای مقابله با اخبار دروغ و جعلی